luni, 21 martie 2011

Salonul Sculptura - Gravura



SALONUL DE GRAVURA/SCULPTURA
GALERIA SIMEZA 28 aprilie-10 mai, BUCURESTI 2011
La editia 2011 a Salonului de gravura /sculptura, se vor primi( inceea ce priveste gravura) lucrari -gravuri ce vor fi realizate in tehnica TIPARULUI INALT .  Anul acesta se doreste promovarea relatiei dintre lemnul sculptat si lemnul gravat (nu numai  xilogravură, pot fi si alte tehnici specifice tiparului înalt).
Vor fi artisti invitati  (recunoscuti pentru tehnica sus mentionata) si participanti ce ( poate) vor fi selectati in functie de nr. de lucrari stranse.
Pentru salonul 2011, lucrarile vor fi aduse(1-3 lucrari gravuri) la
GALERIA SIMEZA –
26,27 APRILIE. între orele 10.00-18.00

Taxa - 40 RON / expozant

LISTA  ARTISTI (GRAVORI) INVITATI :

AUREL BULACU
MIRCIA DUMITRESCU
MIHAI MANESCU
SILVIU BAIAS
ETHEL BAIAS
TEO HRIB
ION PANAITESCU
FLORIN STOICIU
CARMEN APETREI
CARMEN PARASCHIVESCU
GAVRIL KOVACS
OVIDIU CROITORU
CRISTIAN TARDEL
NISTOR COITA
ION ATANASIU
ANCA BOERIU
ION DRAGHICI
CRISTIAN TARBĂ
MIRCEA NECHITA
EMILIA PERSU
MARIA PETCU....
..........................

Repere generale ale Salonului Gravura –Sculptura
 SALONUL isi propune ca relatia gravura –sculptura sa fie marcata de anumite similitudini ce sunt date de materialul de lucru, instrumente, sau de anumite atitudini si demersuri artistice ce merita sa stea impreună. Nu ne vom lega de subiecte sau anumite teme , ci mai degrabă de tehnici. Acelasi material folosit de gravor cat si de sculptor. Multiplicarea unei opere de arta (atat in gravura cat si in sculptura)Se urmareste evidentierea unor tehnici specifice, promovarea lor, interdependenta dintre forme de exprimare 2D si 3D, promovarea traditiei si a noilor forme tehnologice specifice.
Astfel vor fi editii ce vor avea anumite particularitati(toate in acelasi an desfasurându-se concomitent in spatii diferite,sau in fiecare an cate o sectiune, urmand ca o data la trei ani sa fie reunite toate, intr-o singura expozitie ce poate fi cu statut de trienala):

a)-lemnul si dalta-sculptura in lemn si xilogravura si tehnici derivate.

b)-metalul  in gravura si in sculptura(tehnici de multiplicare in grav. Specifice tip. adanc- aquaforte, aquaforte,daltita, pointe-seche, etc./ in sculptura –bronzul si alte materiale.

c)-tehnici neconventionale ce sunt folosite in gravura (print.digital, video.foto-print,etc.) si sculptura( materiale, tehnici, modalitati de exprimare  cat mai diverse, )

Se vor realiza work-shopuri la care vor participa artistii (sculptori si gravori )ce vor fi invitati sa participe la editia ce urmeaza a fi realizata(ei vor fi instiintati daca este posibil, cu un an inainte)
Se vor realiza filme documentatre ce vor prezenta procese tehnologice, portrete artisti, sau evenimente din timpul worksopurilor.Filmele vor fi prezentate in cadrul fiecarui salon.
Se vor realiza cataloage , materiale publicitatre ce vor promova activitatile  artistice specifice  artelor gravurii si sculpturii.
Vor fi invitati artisti din tara si din strainatate(se vor realiza parteneriate cu Centre de gravura, institutii, scoli. Universitati, fundatii, asociatii,etc.)
Vor fi realizate simpozioane, dialoguri cu participarea unor artisti si critici, colectionari, etc..
Se va promova creatia tanara.(eventual printr-o sectiune separata)
Parteneriate cu mass- media, tv.ziare si publicatii de specialitate.
Racordarea si relationarea cu evenimentele  siinstitutiile internationale.
Creaarea unui sit –internet.
responsabili-curatori : IURI ISAR-gravura (autor proiect –filiala grafica)    telefon0740769899/iuricisar@yahoo.com
                                       LIVIU RUSSU-sculptura
Cu participarea criticului de arta LUIZA BARCAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu